Venkovní houpací síť: návod, jak si ušít.

Vytvořeno11.06.2021

Trochu si polenošit po dobrém obědě, namáhavém dni v práci, nebo jen tak poležet s knížkou v ruce, je nesmírně lákavá představa. Venku je krásné počasí a pohovka v obýváku tak ztrácí na svém kouzlu. Ideálním řešením se stává houpací síť, kterou zavěsíte na terase, venku na stromě, ale můžete ji sebou zabalit do batohu na výlet a pověsit si ji někde v lese. Ušít si svoji houpací síť je jednoduché a zvládne ji i začátečník co se s šicím strojem teprve oťukává. Pojďme se vrhnout na šití, ať se můžeme co nejdříve pohoupat a užít si fajn odpoledne. 

Na houpací síť budeme potřebovat:

2,8 m indiánské látky (záleží jak velkou houpačku budete chtít)

5,6 m silnějšího provazu (2x0,8 m na smyčku a 2x2 m na pověšení)

1 ks šicí nit do barvy látky

špendlíky a jehla

Postup:

1. Oba konce indiánské látky si srovnáme podle nitě - jednu nit po celé šířce vytáhneme a sestřihneme v místě vytažené nitě

2. Podél obou konců si naměříme přehyb, který si můžeme prokličkovat pro snazší zahnutí při zažehlování a pak nesmíme zapomenout kličky vytáhnout.

3. Pevné kraje podél celé houpací sítě je možné zahnout a prošít. My jsme pevné kraje nechali nezačištěné s roztřepenými konci pro ozdobu, které k indiánské látce patří. 

4. Pomocí žehličky si kraje 2x zažehlíme a prošijeme na šicím stroji

5. Vzniklým tunelem provlečeme 0,8 m silnější provaz a uvážeme pevný uzel. 

6. Ustřihneme si 2 m silnějšího provazu, které provlečeme vzniklou smyčkou a můžeme houpací síť pověsit kamkoliv na vytoužené místo.

Máte raději střídmější barvy bez vzoru? Nebojte se sáhnout po kanvasu, který je pevnou a odolnou látkou. Pokud se rádi rozmazlujete, ušijte si malý měkoučký polštářek pod hlavu z chlupatého wellness fleecu, který na rozjímání nad létem bude naprosto ideální. 

S houpací síti nejen z indiánské látky si užijete prima léto, plné slunce a pohody, na které jen tak nezapomenete.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení