Pončo na plavky: návod, jak si uští.

Vytvořeno16.07.2021

Léto je v plném proudu a my jsme si pro vás připravili další návod. Tentokrát si společně ušijeme lehké a splývavé pončo přes plavky, které lze obléci i k džínovým kraťasům s jednoduchým tílkem z bavlněného a viskózového úpletu. 

Co na pončo potřebujeme? Trochu té geometrie, ostrou křídu, dlouhé pravítko, šicí nitě do barvy vybrané látky, jehly na strojové šití, ostré špendlíky, jednobarevné bambulky na ozdobení a hlavně látku, ze které pončo na plavky ušijeme. My jsme sáhly po vzdušném krepšifónu v černé elegantní barvě č.15212/069 za 139,- s potiskem rozkvetlých květin, které k létu patří. Krepšifóny jsou splývavé, jemně průhledné látky s lehce zrnitým povrchem, který vzniká kroucením nití.

Postup na ušití ponča na plavky:

1. Na látku si narýsujeme střih ponča podle uvedeného návodu.

2. Vystřihneme si otvor podle nakresleného tvaru.

3. Otvor si jednou zahneme do rubu, prošijeme a znovu zahneme a opět prošijeme. Tímto způsobem začistíme otvor na obléknutí přes hlavu a vyžehlíme

4. Podél obou krajů přišijeme na ozdobu bambulky. Na líc si přišpendlíme bambulky, přišijeme v kraji, otočíme do rubu a opět prošijeme. Kraj je možné před přišitím bambulek začistit. 

5. Spodní okraj ponča 2x zahneme, prošijeme a vyžehlíme

6. Pončo si složíme lícem k líci na sebe a podle střihového návodu si naměříme průramky s bočními švy

7. V kraji si sešijeme boční švy.

Na pončo kromě krepšifónů jsou vhodné i tkané viskózy, lehké šifóny nebo peach. Naplánujte si výlet k vodě, provětrejte nové pončo na plavky a užijte si krásné léto.  

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení