Odličovací tampony z bambusového froté.

Vytvořeno09.07.2021

Ušijte si vlastní odličovací tampony z bambusového froté a minimalizujte používání jednorázových vatových tamponů. Bambusové froté je jemné, hypoalergenní, ekologické a lze z něj ušít tři varianty tamponů: kulaté, čtvercové a srdcové. Odličovací tampony lze také ušít z různých materiálů a vzorů, přičemž si můžete vybrat ze čtyř dalších materiálů a vytvořit dvojvrstvé tampony, barevně koordinované sady či dárkové sady pro přátelé a rodinu.

Výhody bambusového froté

  • Bambusové froté je velmi jemné, což zajišťuje maximální pohodlí při použití.
  • Je hypoalergenní a antibakteriální, což je ideální pro citlivou a náchylnou pokožku.
  • Bambusové froté je prodyšné a reguluje vlhkost, což zajišťuje příjemný pocit během použití.
  • Je to udržitelný materiál, který šetrně zachází s životním prostředím.
  • Certifikáte Oeko-Tex Standard 100 třídy 1.

Všechny, které pečujeme o svoji pleť, za život vyhodíme nespočet odličovacích tamponů a přitom jejich ušití je naprosto jednoduché. Stačí nám jedna látka, nůžky, připravená šablona, šicí stroj s cikcak stehem nebo overlock a nezbytná nit se špendlíkem.

Postup šití kulatých odličovacích tampónů:

1. Připravíme si šablonu odličovacího tamponu, my jsme zvolili průměr 7 cm.

2. Na bambusové froté si obkreslíme šablonu odličovacího tamponu a vystřihneme si kolečka.

3. Kolečka si položíme rubem k rubu a po obvodu sešijeme cikcak stehem nebo pomocí overlocku. Odličovací tampony jsou ušité!

Varianta čtvercových odličovacích tamponů pro začátečníky

Čtvercové odličovací tampony jsou jednoduchou alternativou klasických kulatých tamponů, které lze snadno ušít i pro začátečníky. Tento tvar tamponů je vhodný pro ty, kdo hledají jednoduché řešení a zároveň chtějí mít efektivní pomocníky při odlíčení.

Postup šití čtvercových odličovacích tamponů:

  1. Připravíme si šablonu čtvercového odličovacího tamponu o straně 7 cm.
  2. Na bambusové froté si obkreslíme šablonu odličovacího tamponu a vystřihneme si čtverce.
  3. Čtverce si položíme rubem k rubu a po obvodu sešijeme cikcak stehem nebo pomocí overlocku. Čtvercové odličovací tampony jsou ušité!

Varianta srdcových odličovacích tamponů pro pokročilé švadlenky

Pro zkušenější švadlenky můžeme navrhnout odličovací tampony ve tvaru srdce. Tyto tampony jsou nejen praktické, ale také vizuálně atraktivní a mohou sloužit jako milý dárek pro blízké přátele či rodinné příslušníky.

Postup ušití srdcových odličovacích tamponů:

  1. Připravíme si šablonu srdcového odličovacího tamponu, délka a šířka srdce by měla být přibližně 7 cm.
  2. Na bambusové froté si obkreslíme šablonu odličovacího tamponu a vystřihneme si srdíčka.
  3. Srdíčka si položíme rubem k rubu a po obvodu sešijeme cikcak stehem nebo pomocí overlocku. Nezapomeňte nechat malý otvor, kterým tampony následně otočíme a následně otvor sešijeme. Srdcové odličovací tampony jsou ušité!

Tyto tři varianta odličovacích tamponů nabízejí možnost vytvořit si vlastní, originální a udržitelné tampony pro odlíčení. Nezáleží na tom, zda jste začátečník nebo zkušená švadlena, jistě si vyberete variantu, která vám nejlépe vyhovuje.

A jak se o takové odličovací tampony starat?

Je to jednoduché, po odlíčení je můžete přeprat v ruce nebo vyprat společně s prádlem.

Ušijte si odličovací tampony ze vzorované látky

  • Tradiční moravský styl: na odličovací tampony aplikujte tradiční moravské vzory, které zdůrazní autentičnost českého stylu.
  • Moderní minimalistický styl: pro minimalistický styl zvolte jednoduché geometrické tvary, jako jsou trojúhelníky, čtverce nebo kruhy, které můžete vytvořit z kontrastních látek nebo ozdobnými stehy.
  • Klasický retro styl: pro retro styl zvažte použití látek s nostalgickými vzory, jako jsou puntíky, proužky nebo květiny.

Dnešní nápady vám mohou pomoci udělat z odličovacích tamponů originální a krásné doplňky, které nejen zvýší jejich použitelnost a komfort, ale také zkrášlí váš koupelnový prostor. Nebojte se experimentovat s různými styly a doplňky, abyste našli ten, který vám nejlépe vyhovuje.

Z jakých látek je možné ušít odličovací tampony

Materiály látek, které používáme pro naše odličovací tampony, mohou mít velký vliv na jejich kvalitu, texturu a celkový komfort používání. Nabízíme několik dalších variant odličovacích tamponů, které zahrnují různé materiály látek, aby vyhovovaly vašim potřebám a preferencím.

  • Jemné mikrovlákno pro citlivou pleť - mikrovlákno je velmi jemný materiál, který je ideální pro ty, kteří mají citlivou pleť nebo trpí alergiemi. Je měkký na dotek a velmi efektivní při odstraňování make-upu a nečistot.
  • Bavlněná flanel pro teplý a hřejivý pocit - bavlněný flanel je měkká a teplá látka, která poskytuje příjemný hřejivý pocit při odlíčení. Je vhodná pro zimní období nebo pro ty, kteří mají rádi uvolňující a komfortní pocit během odličování.
  • Len pro přírodní a ekologickou variantu - len je přírodní a ekologický materiál, který je šetrný k životnímu prostředí a udržitelný. Odličovací tampony ze lnu jsou prodyšné, antibakteriální a hypoalergenní, což je činí ideální volbou pro ty, kteří se zajímají o zdraví a ekologii.
  • Žinylka pro luxusní a hedvábný dotek - žinylka je luxusní a hedvábný materiál, který poskytuje jemný a elegantní pocit při odlíčení. Je vhodná pro speciální příležitosti nebo pro ty, kteří hledají exkluzivní a sofistikovaný doplněk ke svému odlíčení.
  • Dvojvrstvé odličovací tampony pro různé účely - pro ještě větší variabilitu a účinnost při odličování zkuste vytvořit dvojvrstvé odličovací tampony. Tyto tampony mají na jedné straně jemnější materiál (jako mikrovlákno nebo bavlněné froté) pro citlivé partie obličeje a na druhé straně hrubší materiál (jako vaflová látka nebo len) pro efektivnější odstranění odolnějšího make-upu nebo nečistot.

Co dalšího ušít z bambusového froté

  1. Bambusové ručníky

Bambusové ručníky jsou velmi oblíbené díky své měkkosti, absorbční schopnosti a antibakteriálním vlastnostem. Vzhledem k tomu, že mají stejný materiál jako odličovací tampony, mohou být bambusové ručníky skvělým doplňkem pro každodenní péči o pleť a tělo.

  1. Bambusové koupelnové doplňky

Bambusové froté lze také použít k výrobě dalších koupelnových doplňků, jako jsou osušky, župany nebo koupací čepice. Tyto produkty mohou být nejen užitečné, ale také stylově sladěné s vašimi odličovacími tampony.

  1. Bambusové prostěradlo pro děti

Pro děti a miminka je bambusové froté ideální materiál pro výrobu prostěradek nebo přebalovacích podložek. Bambusové froté je jemné na pokožku, hypoalergenní a prodyšné, což zajišťuje maximální pohodlí pro citlivou dětskou pokožku.

  1. Bambusové froté povlečení

Pro větší pohodlí během spánku můžete z bambusového froté ušít také povlečení. Je měkké, prodyšné a reguluje vlhkost, což zajišťuje příjemný spánek.

  1. Bambusové polštáře a přikrývky

Můžete také ušít polštáře a přikrývky z bambusového froté, aby byly vaše prostředky na spaní kompletně sladěny a pohodlné. Stejně jako odličovací tampony mohou být tyto produkty opatřeny různými barvami, vzory nebo motivy, aby vyhovovaly vašim preferencím a stylu.

 

Když máme možnost, pojďme společně trochu odlehčit naši přírodě a místo klasických vatových tamponů na odlíčení použít ty své ušité. 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení