Druhy funkčních sportovních látek

Vytvořeno08.01.2021

Je tady nový rok 2021 a s ním i nová předsevzetí, mezi která většinou patří - přestat kouřit, naučit se nový jazyk, začít chodit dříve spát, přečíst více jak 3 knihy, ukončit večerní nájezdy do ledničky, nebo je alespoň omezit, ale nejčastější předsevzetí je začít se zdravěji stravovat a do každodenního života zapojit sport s fyzickou aktivitou

Nebudeme si nic nalhávat, ale číslo na váze se po vánočním cukroví, čokoládové kolekci na stromečku, chlebíčcích, salátu a smažených jídel trochu změnilo a knoflík u kalhot najde tak snadno zapnout jako před Vánoci.

Motivace na splnění novoročního předsevzetí je tedy dvojnásobná. 

V současné době jsou posilovny, tělocvičny a bazény zavřeny, ale to nebrání pustit se do cvičení v plném rozsahu. Cvičit se dá i doma, kde zapojíte celou rodinu, nebo vyběhněte ven do přírody a užít si pohyb na čerstvém vzduchu.

Co musí funkční sportovní látky splňovat a jaký je mezi nimi výběr?

Důležité je, aby funkční látky byly pohodlné, nikde nás neškrábaly, neškrtily a celkově nás neomezovali v pohybu. 

Přesto nemusíme sportovat v neforemní teplákové soupravě v kombinaci s vytahaným trikem. Vyrašme sportovat  stylově ve funkčním materiálu a sport nás bude bavit o to víc. 

Druhy sportovních látek:

  1. sportovní úplet
  2. bavlněný úplet
  3. plavkovina
  4. softshell
  5. teplákovina French Terry
  6. fleece
  7. šusťákovina

Sportovní úplet

Máte doma ve skříni triko nebo tílko ze sportovního úpletu? Nemáte! Je nejvyšší čas to napravit!

Sportovní úplety jsou lehké, příjemné na holé tělo, nekoušou, neškrábou a krásně se přizpůsobí pohybu těla. Jejich velkou výhodou, kterou ocení každý sportovec je vysoká savost a rychlé schnutí. Sportovní úplety využijete na zmíněná trika, tílka, ale i jako podšívku do kapuce nebo šortek. 

Bavlněný úplet

Velice oblíbenou a rozšířenou látkou je bavlněný úplet, který má v šatníku každý z nás. Pohodlné, pružné a příjemné triko, které perfektně sedí a nikde neškrtí nesmí chybět v žádné sportovní výbavě. Z bavlněného úpletu se kromě trika pořiďte i sportovní šaty, legíny a lehkou čepici co užijete ráno při běhu. 

Plavkovina

V závislosti na ročním období a druhu sportu bude funkční oblečení z plavkoviny potřeba. 

Plavkovinu není potřeba dlouže představovat. Její extrémní pružnost, hladký a příjemný povrch na holé tělo se schopností rychlého schnutí ocení každý sportovec. Plavkovina se bezpochyby hodní na plavky, sportovní dresy, gymnastické kostýmy, legíny na běh a jógu nebo na trika a tílka. 

Softshell 

Mezi favority outdoorových a funkčních látek na bundy, vesty, kalhoty, nebo kombinézy patří softshell

Z lícní strany je vodotěsný a kapičky deště proti měnu nemají šanci. Funkční materiál na outdoorové oblečení je dobře udržitelný a žádná špína ho nedostane. Softshell je nejen vodotěsný, ale i větruvzdorný a k tomu mu pomáhá jeho rubová strana z hřejivého fleecu. Fleece může být do barvy softshellu, v kontrastní barvě nebo v jasných neonových barvách. 

Za tmy odcházíte do práce a za tmy se z práce vracíte, ale přesto chcete vyrazit ven? Myslete na svoji bezpečnost a využijte reflexní softshell.

Teplákovina French Terry

Venku sice slunce moc nesvítí, ale třeskutá zima také není. Tepláková souprava s mikinou z teplákoviny French Terry s charakteristickými smyčkami z rubové strany se bude hodit. 

French Terry je příjemný, měkký úplet, který nikde neškrtí ani neškrábe a je vhodný na sportovní oblečení.

Pokud patříte mezi zmrzliny a chcete příjemnou teplákovou soupravu, sáhněte po počesané teplákovině, která z rubové strany je počesána jemným nízkým vlasem co jistě zahřeje

Fleece

Teplou mikinu, čepici a nákrčník na dlouhých procházkách na čerstvém vzduchu oceníte. Fleece je příjemnou, měkkou látkou, která se stane ideální izolační vrstvou proti prochladnutí a nepříjemné rýmě

Fleece nebo wellness fleece s příjemným chlupem naleznete v široké škále barev, které mezi sebou zkuste zkombinovat a vytvořit originální sportovní oblečení, ve kterém vás to bude bavit mnohem víc. 

Šusťákovina

Lehkou větrovku co sebou zabalíte do batonu, nesmí chybět žádnému sportovci a je ideální na procházky do přírody v jakémkoliv ročním období. Šusťákovina je příjemný, hladký a splývavý materiál, který odolá větru a můžete z něho ušít i oblečení pro své čtyřnohé kamarády, kteří s vámi vyrazí na dlouhé procházky do lesa. 

V nabídce objevíte i reflexní šusťák pro větší bezpečí při sportu venku v pozdějších hodinách, kdy je venku šero a tma

Galanterie

Skoro každé sportovní oblečení má své malé vychytávky v podobě stahovacích šňůrek, brzdiček, průchodek, zipů, reflexních proužků pro naše větší bezpečí. Díky těmto malým galanterním drobnostem se nám sportovní oblečení bude lépe oblékat a nepříjemně vytahovat při sportovní aktivitě

Chcete originální sportovní kousek? Využijte lampasy, ozdobte si rukávy u mikin, bund nebo boky nohavic u kalhot. Nikdo přeci netvrdí, že sportovní oblečení musí být jednobarevné a nudné. 

Náplet

Možná se na první pohled může zdát, že náplet není zrovna moc sportovní funkční látka a je to i trochu pravda. 

Náplet je pružný, příjemný tunelový úplet, který je ideální na pohodlné pásky k legínám, na lemy okolo výstřihu, ukončení rukávů a spodních délek. Náplety se žebrováním 1:1 a 2:2 v různých barvách, vzorech rozveselí každý sportovní kousek. 

Ztraťte svá kila, oblečte si sportovní oblečení z funkčních látek, zahoďte veškeré výmluvy a vyražte si zacvičit ještě dnes. 

Zdravý životní styl a pohyb má patřit ke každému z nás. Přeci se jen tak pro nic za nic neříká: Zdravé tělo - zdravá mysl. 

Nezapomínejte, že pohyb je důležitý i pro děti. Zapojte se do svého cvičení, které vám díky nim rychleji uteče a užijete si spoustu legrace.

To nejdůležitější na konec: pohyb je skvělá relaxace, vyčistí a uspořádá myšlenky a svět bude rázem vypadat veselejší.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení