Karnevalový kostým na lesní vílu: návod, jak si ušít.

Vytvořeno24.01.2019

K pestrobarevným karnevalům, maškarním bálům patří zábava a veselá nálada. Na první pohled se může zdát, že tato zábava je pouze pro malé děti, ale zdání klame. Právě naopak, kdy jindy si mi dospělí můžeme převléci za oblíbenou komiksovou postavu, pěveckou hvězdu, kapitána velkých lodí, piráta, nebo rytíře, který jde zachránit princeznu zakletou ve věži. 

Ze začátku je dobré si řádně promyslet, jaký střih karnevalového kostýmu pro letošní rok zvolíme. Na výběr je z několika variant a my jsme sáhli po lesní víle poseté rozkvetlými květy. 

Šaty pravé víly jsou lehké jako vánek a volbou číslo jedna se stal splývavým, jemným šifónem v barvě světle modré 3969/002 a fialové 3969/042. Opravdové víly tančí po rozkvetlých loukách, ale rozkvetlá louka v zimních měsících se dá lehce nahradit růžovými květy našitými na jemném růžovém tylu 4639/011.

Postu jak vytvořit šaty:

  1. z jemného tylu si vystřihneme květy
  2. po směru osnovy odměříme pruh o šíři 30 cm ( pruh látky je dlouhý 3x obvod hrudníku)
  3. 6 cm od horního kraje vytvoříme tunýlek na provlečení gumy. Guma je dlouhý 1x obvod hrudi
  4. sukně se skládá ze 2 látek, které jsou složeny rubem k rubu a sešity 1 cm od kraje
  5. v horním okraji sukně je vytvořen přehyb o šířce 6cm, který je v kraji prošit
  6. do vzniklého tunýlku v pase je provlečena prádlová guma, která je dlouhá 1x obvod pasu

Šaty pro vílu jsou vytvořeny a můžeme vyrazit na karneval, nebo tématický ples. Užijte si pesrtovarevné období roku plné zábavy. 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení