Nesmrtelná džínovina opět módním hitem roku 2020

Vytvořeno28.02.2020

Džínovinu milujeme již několik desetiletí a v našich šatnících je to znát. Každý po otevření svého šatníku doma objeví minimálně 1,2,3 ... kousky z džínoviny a je jedno, zda z klasické modré, oblíbené černé, nebo v různých pestrých barevných variantách.

Z obyčejné pracovní látky se během staletí stal fenomén, na který naše maminky a babičky stály fronty v Tuzexu a toužily po svých prvních riflích, které opatrovali jako oko v hlavě. Tato doba je už dávno pryč a my se můžeme do džínoviny obléci od hlavy až k patě. 

V Terrymodě tomu není jinak a tedy i my doma vlastníme pár džín, sukní, košil, nebo šatů z jemné prané džínoviny. 

Džínovina není pouze klasickým jednobarevným materiálem, ale září nejrůznějšími květinovými, geometrickými, nebo abstraktními vzory. Na stránkách eshopu naleznete přes 40 nejrůznějších vzorů a my jsme si mezi nimi vybrali nesmrtelné stříbrné hvězdičky a folklorní květy s motýlky. 

Z hvězdičkované džínoviny jsme pro malé princezny vytvořili půlkolovou sukni zapínanou do pásku na malý knoflíček, která se krásně při točení roztočí. Sukně je na ušití velice snadná a dokáže ji ušít i úplný začátečník. My jsme sáhly po Burda střihu č.2809 na dětskou sukni. Pokud si netroufáte na pásek, nesmutněte a sukni ušijte do pohodlné gumy, nebo nápletu třeba podle střihu č.9307.

Šaty a folklórní vzor jdou k sobě. Opět jsme do toho oblékli malé slečny, které milují vzory s květy a roztomilými ptáčky. Šatičky jsou na zádech s ozdobným překřížením pro snadnější oblékání a větší pohodlí při nošení. Pro snadnější začištění okrajů šatiček jsme místo podsádky sáhli po šikmém proužku, který vše krásně začistil a šatičky i z rubové strany vypadají báječně. 

Ze šití nám zůstává spousta odstřižků a ty je také potřeba zpracovat. A jak? To se dozvíte příště v novém blogu.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení