Patchwork látky od předních návrhářů

Vytvořeno17.05.2019

Histori patchworku sahá až do 8.-9. století, kdy bylo ušito obřadní roucho z hedvábných látek. Další významnou zmínkou o nevšedních kombinacích nejrůznějších látek je z Anglie, kdy celé rodiny šily patchwork deky pro své dcery do výbavy. 

Patchwork si svoji oblibu udržel až do dnešní doby, kdy získává na čím dál větší popularitě. Propojením nevšedních kombinacích vznikají nejrůznější geometrické vzory, trojúhelníky, čtverce, ale i prošité květy a ornamenty. 

Spousta firem zavedla kolekci látek se vzory vhodnými na patchwork výrobky, které jsou na bavlnách a inspirovány historickými vzory, barevnými nevšedními kombinacemi rozmanité přírody, nebo s vůní ovocného trhu. 

My jsme nemohli odolat a patchwork vzory od jedněch z předních návrhářů zařadili i na stránky e-shopu. Pojďme se společně na patchwork návrháře podívat a představit:

Jo Morton

Kolekce Jo Morton patří mezi jedny z nejlepších, které se inspirují nádhernými historickými vzory, bylinkami, nebo kořením. Právě bylinky a koření byli inspirací pro vytvoření nové kolekce Moda Fabrick, která je v teplých odstínech s malými jemnými motivy vhodnými k výrobě malých Quilt, čímž se Jo Morton velice proslavila a zařadila mezi přední americké návrháře patchwork vzorů. 

3 SIsters a kolekce látek Rosewood

Velice slavné trio 3 Sisters patří mezi návrháře elegantních patchwork látek, které jsou plní květinových vzorů. Jejich navržená kolekce Rosewood dokáže svými jedinečnými vzory během malé chvíle rozzářit každý interiér a zajmout nejednoho milovníka látek na patchwork. 

Kaffe Fasset

Populární návrhář spojen se světem patchworku s jedinečným citem pro barvy nemůže být nikdo jiný než Kaffe Fasset. Jeho kolekce Artisan Sunny pro Free Spirit je kombinací teplých tonů žluté, oranžové, blankytně modré, trykysové a růžové barvy. Vzájemné propojení těchto barev vytváří směsici, která nás zavede na procházku po exotickém ovocném truhu plném barev a vůní. Právě část této kolekce pro Free Spirit můžete exkluzivně nalézt na našich stránkách e-shopu. 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení