Prošev na bundu a vestu do zimy a chladu

Vytvořeno05.11.2019

Všichni znám písničku se slovy: Bude zima, bude mráz, kam se ptáčku, kam schováš? Schovám se já pod hrudu, tam tu zimu přebudu.

My máme to štěstí, že se nemusíme schovávat jako malý ptáček z písničky, ale my si na sebe můžeme obléci bundu z teplého proševu, která nás nenechá napospas zimě a mrazu. 

Proševy jak už název napovídá jsou látky k sobě spojené ozdobným prošitím. Dříve výplň proševu tvořilo peří, které bylo skvělým izolantem, ale údržba takového oblečení byla velice složitá a nákladná. Prachové peří bylo tedy vyměněno za vatelínové vložky nejrůznějších výšek, které ovlivňují izolační vlastnosti látky a je možné je prát v pračce.

V naši nabídce naleznete dva druhy proševů, které se liší počtem vrstev na sobě. Prošité dvouvrstvé proševy se skládají z vrchní šusťákové látky, která je podložena vatelínovou vložkou a ozdobně prošita. Nevýhodou dvouvrstvého proševu je, že ho musíme podšít třetí vrstvou, která nám bude tvořit podšívku. Sice to může vypadat jako velká nevýhoda, ale není. Podšívku do proševu si můžeme vybrat podle sebe a třeba místo šusťáku zvolit 100% jednobarevné, nebo vzorované bavlny, nebo nejrůznější bavlněné úplety. Fantazii se meze nekladou a my se můžeme pořádně vyřádit. 

Druhou skupinou jsou třívrstvé proševy, které oproti dvouvrstvým proševům mají spodní vrstvu z polyesterové podšívky, nebo šusťáku. Pokud se rozhodneme sáhnout po proševu ze tří vrstev odpadá nám nepříjemné podšívkování a my si ušetříme trochu trpělivosti a nervů. Třívrstvé proševy jsou ideální pro začínající švadlenky.

Veškré proševy jsou ideální na podzimní a zimní bundy, vesty, dětské kombinézy, nebo fusaky do kočárků.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení