DIY návod: Jak si ušít kabátek z vařené vlny

Vytvořeno25.12.2018

Lehký nepodšitý kabátek nesmí chybět v šatníku. Po čem jiném také sáhnout, když na sebe chceme obléci něco vzdušného, přitom trendy a ležérního. Právě takový kabátek z vařené vlny si v tomto článku ukážeme a dozvíme se, jak si snadno ušít trendy kabátek z vařené vlny pomocí jednoduchého postupu.

Navíc se dozvíte, jak kabátek ozvláštnit pomocí různých ozdob jako jsou knoflíky, stuhy, perly, korálky, krajky nebo nášivky. Kabátek je ideální pro ležérní příležitosti a může být dokonalým doplňkem vašeho šatníku. Na konci článku pro vás máme hned několik typů na různé látky, ze kterých je možné kabátek ušít.

Na kabátek budeme potřebovat:

Postup:

Na rub látky si položíme po osnově přední a zadní díl kabátku.

PD a ZD si položíme lícem k líci a sešijeme náramenice.

Sešijeme si loketní šev u rukávu.

Rukáv položíme lícem k líci kabátku a sešijeme dohromady.

Vzniklý šev rozžehlíme (viz výše).

Ozdobně prošijeme loketní a náramenicový šev.

  • PD a ZD položíme lícem k líci a sešijeme si boční a rukávový šev
  • vzniklý šev vyžehlíme
  • u třepivých materiálů začistíme a zahneme spodní okraj, přední kraj, rukáv a ozdobně prošijeme
  • u netřepivých materiálu necháme volně nezačištěné
  • celý kabátek vyžehlíme a vyrazíme do ulic

Kabátek je snadný a pokud doma nemáte střih, postačí obkreslit netopýří triko, svetr, nebo jiný kabátek.

Co udělat se zbytky látek, abychom kabátek ozvláštnili a dodali mu nový vzhled?

  1. Ozdobné knoflíky a stuhy

    Pokud máte k dispozici krásné knoflíky nebo stuhy, můžete je přišít na límec, kapsy, rukávy nebo na spodní lem kabátku. Toto jednoduché doplnění může kabátku dodat úplně nový vzhled.

  2. Perly a korálky

    Pokud máte rádi jemné ozdoby, můžete na kabátek přidat perly nebo korálky. Umístěte je na kapsy, na okraje rukávů nebo kolem límce. Pokud jste kreativní, můžete z perel a korálků vytvořit i zajímavý vzor nebo nápis.

  3. Krajky a nášivky

    Krajky a nášivky jsou vynikajícím způsobem, jak dodat kabátku trochu romantiky. Přišijte je na kapsy, rukávy nebo kolem límce. Můžete je použít i na vytvoření zajímavých vzorů nebo obrazců.

  4. Umělé květiny

    Pokud se chcete inspirovat přírodou, můžete na kabátek přidat malé umělé květiny. Umístěte je na kapsy nebo na ramena kabátku. Pokud nechcete použít celé květiny, můžete vytvořit i květinovou aplikaci.

  5. Ozdobné zipy

    Pokud chcete kabátek ozvláštnit moderním způsobem, můžete na něj přidat ozdobné zipy. Můžete je umístit na kapsy nebo na rukávy kabátku. Pokud máte zbytky látek, můžete si dokonce vyrobit i vlastní zipy.

Zbytky látek tedy mohou sloužit jako skvělý zdroj inspirace pro to, jak kabátek ozvláštnit. Stačí si jen pohrát s různými materiály a doplňky a vytvořit tak originální kousek, který bude zároveň praktický a stylový.

Materiály pro šití kabátů

Existuje mnoho druhů kabátů, které se liší materiálem, střihem, barvou a délkou. Nejrozšířenějšími druhy jsou kabáty z vlny, kůže, kožešiny, softshellové kabáty, duffle kabáty, parky a bundy. Každý z těchto typů kabátů je vhodný pro jiné příležitosti a různé sezóny.

Kabáty z vlny jsou ideální na podzim a zimu. Vlna je přírodní materiál, který je proslulý svými tepelnými vlastnostmi a schopností odolávat vlhkosti. Kabáty z vlny jsou obvykle delší a mají většinou zapínání na knoflíky. Jsou ideální pro kancelářské prostředí a formální akce.

Kůže je dalším materiálem, ze kterého jsou vyráběny kabáty. Kůže je pevná, odolná a snadno se tvaruje. Kabáty z kůže jsou oblíbené mezi muži i ženami a mohou být nositelné jak v městském prostředí, tak i v přírodě.

Kabáty z kožešin jsou velmi oblíbené pro svou luxusní a sofistikovanou povahu. Mnoho lidí však upřednostňuje syntetické kožešiny z důvodu etických a ekologických důvodů. Kabáty z kožešin se obvykle nosí při velmi formálních akcích a jsou spjaty s elegancí a bohatstvím.

Softshellové kabáty jsou vyrobeny z materiálů, které jsou odolné proti větru a vodě, ale zároveň jsou prodyšné a pohodlné. Tyto kabáty jsou ideální pro venkovní aktivity, jako jsou turistika, běh a cyklistika.

Duffle kabáty jsou typické kabáty, které jsou vyrobeny z hrubší vlny a mají zapínání pomocí rohových knoflíků. Tyto kabáty jsou velmi teplé a jsou ideální pro zimní měsíce.

Kabát je jedním z nejdůležitějších kusů oděvu, kterým by měl být vybaven každý šatník. Jedná se o vnější kryt, který chrání tělo před nepříznivým počasím a zároveň dokáže dodat celému outfitu punc elegance a stylu.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení