Podzimní čepice: návod, jak si ušít a střih zdarma.

Vytvořeno30.04.2021

Někdo si může říct, že čepice na jaro není potřeba, ale není tomu tak! Letošní rok nás neopouští nepříjemný studený vítr a ani ranní mrazíky, které trápí nejednoho řidiče.

Pojďte společně s námi vyzrát nad nepřízní jarního počasí a ušijte si jednoduchou oboustrannou čepici, na kterou nám postačí kousek bavlněného úpletu co nám zbyl z ušitého trika, nebo sáhněte po nových neonových úpletech a rozjasněte jarní dny. Kromě návodu jsme si pro vás připravili i střih na tuto jednoduchou čepici, který si stáhněte přímo zde ve formátu PDF.

Co na čepici budeme potřebovat:

Postup ušití čepice:

Látku si složíme lícem k líci a na rub si 4x vedle sebe obkreslíme střih, aby nám vznikl 2x tvar čepice vedle sebe a přidáme na švy. 

Na spodní i vrchní čepici si složíme záševky lícem k líci a sešijeme

Čepici si složíme na polovinu lícem k líci a po obvodu ji sešijemeU vnitřní čepice si necháme malý nesešitý otvor pro otočení čepice do líce. 

Obě čepice si vložíme do sebe lícem k líci a společně ve spodní části sešijeme. Po sešití čepici nechaným nesešitým otvorem obrátíme do líce

Otvor pro otočení můžeme sešít v ruce, nebo na šicím stroji. 

Čepici urovnáme a obě vrstvy k sobě sešijeme ozdobným prošitím 3 cm od spodního okraje

Oboustranná čepice je hotová a nemusíte se bát, zvládne ji ušít opravdu každý. Teď už si stačí na víkend naplánovat výlet, uši zakrýt novou čepicí a vyrazit za dobrodružstvím. Užijte si krásný víkend a pochlubte se svoji ušitou čepicí, která vás doprovodila na výletě.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení