Velikonoční zajíček z bavlny: návod, jak si ušít.

Vytvořeno02.04.2019

Vítáme Vás do jarního období a Velikonoc s kreativním projektem na výrobu zajíčků z látky. Výroba je velmi jednoduchá a bude Vám trvat jen pár minut. Tento projekt je ideální pro rodiny s dětmi a zajistí Vám spoustu zábavy a radosti. Postupujte podle našeho návodu krok za krokem a vyrobte si vlastní zajíčky dle svých představ a vkusu.

Zajíčky si můžete vytvořit v libovolné velikosti a z jakékoliv látky, tak aby se hodili právě k Vám domů.  Ale pozor jsou návykoví! Může se stát, že ani nemrknete a ušijete jich dvacet za večer. 

Co budeme potřebovat:

Postup:

  • Vytvořte si šablonu a vystřihněte ji.
  • Připravte si všechny potřebné věci k výrobě zajíčků.
  • Složte si vybranou látku na polovinu, obkreslete nebo si na ni přišpendlete svoji šablonu a vystřihněte dvě siluety.
  • Poté co budete mít vystřiženo, přiložte obě vystřižené siluety k sobě tak, aby perfektně pasovaly, zašpendlete ve středu a buď na šicím stroji nebo ručně sešijte.
  • Sešívejte pár milimetrů od kraje a nechte otevřené dno.
  • Poté, co jste zajíčka sešili, otočte ho na líc.
  • Opatrně vložte vatovou náplň dovnitř pomocí prstu nebo malého dřevěného špíčku. Začněte od hlavy a postupně vatou vyplňujte celé tělo zajíčka.
  • Vatou zajistěte, aby byla rovnoměrně rozložena po celé ploše zajíčka. Pokud potřebujete, přidejte více vaty do oblastí, které jsou méně plné.
  • Poté, co máte zajíčka plněné vatou, sešijte otvor na spodní straně pomocí šicího stroje nebo ručně. Dbejte na to, aby stehy byly pevné a v těsném kontaktu s látkou.
  • Vemte mašličku a uvažte kolem krku.

HOTOVO! Zajíčky si vystavte na okna, poličky, římsy a užívejte si svůj krásně vyzdobený domov. Video návod na velikonoční zajíčky najdete na našich facebookových stránkách. Až došijte, určitě nám pošlete výsledek 

Jak využít zbytky látek na ozdobení zajíčků

Pokud chcete své zajíčky ještě vylepšit a dodat jim osobitý vzhled, můžete použít zbytky látek a další dekorační prvky. Zde jsou některé nápady:

  1. Kapsičky - Přidejte kapsičky z látky, do kterých můžete uložit malé dárečky, čokoládu nebo drobnosti.

  2. Oči - Použijte knoflíky, korálky nebo černou nit na vytvoření očí pro zajíčky.

  3. Ozdoby - Přidejte květinovou aplikaci, malé umělé květiny nebo ozdobné stuhy na uši zajíčků.

  4. Brože - Použijte malé květinové brože a připevněte je na zajíčky, aby dodaly zajímavý prvek.

  5. Ozdobné zipy - Přidejte ozdobné zipy na bříška zajíčků, abyste vytvořili zajímavý prvek.

  6. Nápisy - Přidejte malé nápisy z látky, které mohou být například jména Vašich blízkých nebo citáty.

  7. Stuhy - Přidejte malé stuhy kolem krku zajíčků nebo je použijte na vytvoření mašlí pro jejich uši.

Z jakých dalších materiálů ušít zajíčky

Určitě se Vám bude líbit, pokud vaši zajíčci budou mít nějakou zajímavou texturu nebo design. Pro různé efekty můžete použít různé typy látek.

Například, pokud si chcete vyrobit zajíčky s přírodním vzhledem, můžete použít lněnou látku. Tato látka má přirozenou strukturu a hezký hrubý povrch. Vypadá skvěle na venkovských a rustikálních dekoracích.

Pokud preferujete luxusnější vzhled, můžete si vybrat látku jako je hedvábí. Tato látka má hladký a jemný povrch, což jí dává velmi elegantní vzhled.

Další možností je použít látky s různými motivy a vzory. Pokud chcete zajíčky s veselým a hravým vzhledem, můžete použít látky s potiskem květin nebo s motivy zvířátek.

Pro zajíčky s vintage vzhledem, můžete použít látku s retro potiskem nebo starší šperkovanou látku. Tato kombinace vypadá velmi půvabně a originálně.

Další variantou může být použití různých materiálů pro různé části zajíčka. Například můžete použít kůži nebo semiš pro uši zajíčka, aby měly pevnost a aby byly v kontrastu s měkčí látkou na těle.

S výběrem správných látek a materiálů se otevírají nekonečné možnosti, jak vylepšit Vaše velikonoční zajíčky.

Použitím těchto tipů můžete vytvořit unikátní a originální zajíčky, které budou ozdobou Vašeho domova po celý rok. 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení