Zatemňovací látky vykouzlí tmu v každé místnosti

Vytvořeno27.05.2019

Vytvořit si příjemnou tmu v jakoukoliv denní i noční hodinu, odpočnout si od ruchu všedního dne a pouze relaxovat, je snem každého z nás. Pokud chceme, všechny sny jsou dosažitelné a právě i tento. Stačí sáhnout po zatemňovacích látkách, které během malé chvíle i v pravé poledne vytvoří příjemnou tmu, která z venčí nepropustí ani to nejmenší světlo.

Zatemňovací látky jsou z rubové a lícní strany hladké materiály s jemným leskem, které na oknech vypadají báječně a díky prostřední černé vrstvě jsou zatemňovací látky na 100% nepropustné světlu. Už nám v noci nebude vadit rozsvícená pouliční lampa před domem, otravné ranní sluníčko v době, kdy chceme ještě spát, nebo při odpolední relaxaci po náročném pracovním dnu.

Zatemňovací látky v nových devíti barvách v krásných jasných odstínech za 269,- se hodí nejen do ložnice, ale i jako dekorační zatemňovací látky do obýváku, nebo kuchyně. Zatemňovací látky hlavně využijete do dětského pokojíčku, kde dětem prodloužíte ráno a oni nebudou chtít vstávat s prvním slunečním paprskem.

Tabulka popisu vlastností zatemňovacích látek

VlastnostPopis vlastnostiIntenzita (1-5)
 Odolnost vůči větru vysoká, látka efektivně blokuje průchod větru 5
Pevnost v tahu vysoká, látka je odolná vůči protažení 4
Barevná stálost velmi dobrá, barvy jsou stálé i při dlouhodobém použití 4
Odolnost vůči opotřebení vysoká, látka je odolná vůči opotřebení způsobenému třením a vlivům počasí 4
Odolnost vůči plísni a bakteriím vysoká, látka je odolná vůči růstu plísní a bakterií 4
Tvarová stálost, pružnost vysoká, látka si udrží tvar i po dlouhém použití 4

 

Jak pracovat a starat se o zatemňovací látky

Při práci se zatemňovací látkou na závěsy je důležitá správná volba šicího stroje, nití a jehly. Zvolte jehly střední tloušťky pro domácí šicí stroje. Důležitá je také volba nití - doporučují se syntetické niti pro jejich pevnost a odolnost. Pokud používáte šicí stroj, ujistěte se, že je vybaven správnou jehlou a že nitě jsou vhodné pro vyšší zatížení, které přináší práce se zatemňovací látkou.

Jak stříhat zatemňovací látku

Zatemňovací látka na závěsy je sice robustní, ale měla by se zpracovávat opatrně. Při stříhání je nezbytné používat ostré nůžky, aby nedošlo k poškození materiálu. V případě šití je vhodné používat delší stehy, aby nedošlo k poškození látky. Lepení této látky může být výzvou, ale je možné ho použít v kombinaci se šitím pro extra pevnost.

Jak správně prát zatemňovací látku

Při praní zatemňovací látky na závěsy se doporučuje používat jemný cyklus a vodu o teplotě nejvýše 30°C. Vyhněte se použití agresivních pracích prostředků, které by mohly poškodit materiál. Praní na ručním programu je rovněž vhodnou volbou.

Jak žehlit zatemňovací látku

Při žehlení zatemňovací látky na závěsy je důležité nastavit teplotu žehličky na nižší stupně, aby nedošlo k poškození látky. Vyhněte se použití páry a vždy žehlejte látku z rubové strany. Použití podložky na žehlení může také pomoci chránit tuto látku.

Výroba zatemňovací látky na závěsy

Z jakých materiálů se vyrábějí zatemňovací látky

Zatemňovací látka na závěsy může být vyrobena z různých surovin. Často se jedná o směs přírodních a syntetických materiálů, aby se dosáhlo optimální kombinace vlastností. Přírodní suroviny mohou zahrnovat bavlnu nebo len, zatímco syntetické mohou zahrnovat polyester nebo nylon. Recyklované materiály se také stávají populárnějšími s rostoucím důrazem na udržitelnost.

Jak zpracování probíhá

Výroba zatemňovací látky obvykle zahrnuje proces tkaní, kde se využívají těžší a hustější vlákna, aby se dosáhlo požadovaného efektu zatemnění. Někdy se také používá technika potahování nebo laminování látky, aby se zlepšila její schopnost blokovat světlo.

Kontrola kvality 

Kontrola kvality je klíčová součást výrobního procesu. Zatemňovací látka na závěsy musí splňovat různé normy a certifikace, včetně těch, které se týkají bezpečnosti a ekologického dopadu. To může zahrnovat kontrolu odolnosti vůči světlu, opotřebení a zdravotní bezpečnosti materiálů.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení