Co je vařená vlna a proč si ji zamilovat

Vytvořeno16.09.2018

Všimli jste si již nové kvality na eshopu? V článku níže se dozvíte, proč je vařená vlna skvělým materiálem a stala se tak přední hvězdou našich stránek.

 

 

 

ZPRACOVÁNÍ 

 

Vařená vlna je vyhlášená pro svou špičkovou kvalitu. Jedná se o čistě přírodní produkt, jehož výroba se od dob středověku význačně zdokonalila. Vlněný materiál je ponořen do horké vody, která způsobuje, že se vlněná vlákna spojují a smršťují až a polovinu původní velikosti. Proces se opakuje až do té doby, dokud látka nedosáhne požadovaných vlastností a již se nesmršťuje za mokra. 

 

 

 

 

 

VLASTNOSTI

 

Díky svému specifickému způsobu výroby se vlněná vlákna nikdy nedostanou až těsně k sobě a zůstávají mezi nimi nepatrné vzduchové kapsičky, což má za následek hřejivé vlastnosti, trvanlivost, odolnost proti nečistotám, větru, dešti (vařená vlna zvládne absorbovat vodu až do třetiny své vlastní váhy) a nízkým teplotám.

 

Vařená vlna si udržuje svou barvu, tvar, je lehká a pohodlná na nošení. I proto si ji oblíbili přední módní návrháři a mnohé celebrity. V našem širokém sortimentu vám přinášíme 40 barevných odstínů, takže určitě  máte z čeho vybírat tu pravou barvičku, která rozsvítí podzimní a zimní dny právě vám. :)

 

 

 

 

 

JAK O VLNU PEČOVAT A K ČEMU JE VHODNÁ

 

Z vařené vlny si můžete ušít kabáty, bundy, vesty, svetry a je vhodná také k dekoračním účelům.

 

Vařená vlna se nemačká, oděvy se osvěžují obyčejným větráním, ruční praní je doporučeno výjimečně. Nejlépe uděláte, když svoje vlněné oblečení vezmete do čistírny k chemickému očištění.

 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení