Zabalte vánoční dárky do juty a přidejte jim přírodní nádech

Vytvořeno18.12.2015

Vánoce nám klepou na dveře a za pár dní budeme sedět u stromku a užívat si klidu a pohody.


Před Štědrým dnem nás čeká spousta práce. Po nazdobení domovů, napečení cukroví a sehnání dárků, nám zbývá je pouze krásně zabalit. Pokud jste se rozhodli pro tento rok zkusit něco nového a máte rádi originální a přírodní balení dárků. Nechte se inspirovat naší ukázkou a možností využití juty. Juta k vánoční výzdobě patří a nemusí být pouze jenom součástí výzdoby domů.

Když přemýšlíte o balení dárků, juta může být skvělou alternativou k tradičnímu balicímu papíru. Můžete ji použít na mnoho způsobů, aby vaše dárky vypadaly originálně a přitom budoucí svátky získají přírodní nádech.

  1. Klasický balicí papír - začněme s nejjednodušším použitím juty - jako balící papír. Pro tento účel můžete jutu koupit v roli nebo když potřebujete balit menší dárky, můžete použít kousky látky. Stačí dát dárek na střed juty a pevně ji zabalit kolem dárku. Pokud máte rádi přírodní vzhled, můžete jutu ozdobit malou větvičkou nebo kořením.

  2. Jutový pytel - jutové pytle jsou velmi praktické a ekologické řešení, pokud chcete něco zabalit rychle a bez potřeby krabice. Pro menší dárky můžete použít malé pytle a pro větší dárky velké. Když máte hotový jutový pytel, můžete jej ozdobit stuhami nebo mašlemi. Pokud chcete dárek zkrášlit ještě více, můžete pytel ozdobit malými ozdobami z přírodního materiálu.

  3. Ozdoby z juty - juta je skvělý materiál pro výrobu různých ozdob. Pokud máte zbytky juty z minulého projektu, můžete ji použít k výrobě malých vánočních ozdob. Z juty můžete vystřihnout hvězdičky, srdce nebo jiné tvary, které můžete použít k ozdobení vánočního stromečku nebo k připevnění na dárek jako ozdobu.

  4. Jutové stuhy a mašle - kromě klasických balících papírů a pytlů můžete z juty vyrobit také stuhy a mašle. Tyto dekorativní prvky mohou být použity jako alternativu ke klasickým mašlím nebo stužkám. Stačí si jutu nastříhat na proužky, které spojíte do kruhu a zformujete mašli. Jutové stuhy můžete použít k dekoraci dárků nebo k ozdobení stromečku.

V první řadě můžete jutu využít na výrobu vánočních ozdob a dekorací. Na internetu najdete spoustu nápadů, jak z juty vyrobit například hvězdy, srdce nebo andílky. Ty můžete potom použít jako ozdoby na stromeček, na dveře, do okna nebo je darovat jako malý dárek.

Dalším možným využitím juty je výroba vánočních punčoch. Pokud máte v plánu s rodinou oslavit Vánoce tradičně a dáváte si do punčoch drobné dárky, pak by juta mohla být pro vás tou správnou volbou. Na internetu najdete spoustu návodů, jak z juty jednoduše vyrobit punčochu, kterou pak můžete zdobit podle svých představ.

Juta se také skvěle hodí na výrobu vánočních košíčků. Ty můžete potom použít na darování drobných dárků, cukroví nebo například jako stolní dekoraci. Na internetu najdete spoustu návodů, jak vyrobit košíčky různých velikostí a tvarů.

Pokud máte rádi originální vánoční ozdoby a dárky, pak juta je pro vás tou správnou volbou. Kromě již zmíněných možností využití můžete jutu použít také na výrobu vánočních tašek, krabiček nebo vánočních svíček. Fantazii se meze nekladou a výsledky jsou vždy unikátní.

Juta je materiál, který se dá snadno sehnat a je relativně levný. Navíc jde o přírodní materiál, který je ekologický a šetrný k životnímu prostředí. Pokud tedy hledáte způsob, jak Vánoce prožít originálně a zároveň šetrně k přírodě, juta je pro vás tou správnou volbou.

Krásně zabalený dárek udělá dvojí radost.

zdroj foto: pinteres.com

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení