Límečky a náplety nejen na polo trika

Vytvořeno21.06.2019

Polo triko je nenápadným kompromisem mezi košilí a oblíbeným trikem s krátkým rukávem, kdy jeho název nevyplynul z nerozhodnosti, ale ze sportu anglických džentlmenů hrající pólo. V 19. století se tato hra objevila ve Velké Británii a dala se ji jasná pravidla nejen ve stylu dané hry, ale hlavě ve stylu oblékání. 

Ze začátku byly polo trika pouze sportovním oblečením, která nahradili trika z těžké bavlny s dlouhým rukávem a límcem. Hráči póla k trikům přidali knoflíček k uchycení límce, zkrátili rukávy a na světě bylo již známé polo triko. 

Dříve se jednalo pouze o praktický kousek sportovního oblečení a ne žádný módní výstřelek. Nového sportovní oblečení si všiml John E.Brook, který tento trend dovezl do Ameriky a rozšířil se rychlostí světla. Během chvíle se z polo trika stala velká módní záležitost. 

Za pár let se polo triko stalo oblečením i pro další sporty jako je kriket, nebo tenis a právě tenis byl pro polo triko zlomový. René Lacoste se na kurtu objevil v triku s límečkem ušitého z piké, které je příjemným, vzdušným a lehkým materiálem a na vždy se změnil sportovní oděv. 

 

Už dávno tomu není, že polo triko je pouze pro muže, ale čím dál častěji se objevuje i v šatnících žen a dětí. Sportovní módu milujeme bez ohledu na pohlaví a věk.

Límeček k polo triku patří a nemusíme se u něj držet při zemi a pustit se i do barevných variant. Vzorované límečky s jemnou proužkou v kombinaci k jednobarevnému bavlněnému úpletu, nebo k piké povznese klasické triko, ale i sportovní šaty. 

Pletené límečky jsou ze 100% bavlny v BIO kvalitě, která musí splňovat přísná kritéria certifikátu GOTS a Oeko-Tex Standart pro děti do 3 let.

Límečky je možné sehnat ve třech velikostech od S až po L:

  • vel. S s obvodem 38 cm vhodným pro děti
  • vel. M s obvodem 41 cm vhodnou pro ženy
  • vel. L s obvodem 43 cm. vhodným pro muže

 

U správného polo trika s límečkem nesmí chybět náplety na rukávech do barvy a se stejným vzorem jako je na límečku. Pletené náplety o velikosti 7x140cm ve složení 95% BIO bavlna a 5% lycra krásně pružný a jsou poddajné a pohodlné při nošení. Náplety stejně jako límečky jsou vyrobeny z BIO bavlny, která musí splňovat vysoké nároky a kritéria pro ekologickou výrobu látek dle norem GOTS a certifikátu Oeko-Tex s nezávadností pro děti do 3 let. 

 

Až se pustíte do šití polo trik, nezapomeňte na pár drobností, která se musí splnit, aby se jednalo o pravé polo triko:

  • střih polo trik musí perfektně sedět
  • rukávy jsou vždy ukončeny pevným pleteným nápletem
  • náplet nesmí obepínat paži
  • polo triko je zapínáno na 2-3 knoflíčky
  • poslední knoflíček vždy zapnutý jako u saka
  • nikdy nesmí být zvednutí límeček

Vše má svá pravidla a polo triko není jiné.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení